הורות יצירתית שמאמינה בילדים

לא פשוט בתקופה של היום לגדל אותם ולזכור תוך כדי, להנות מכל רגע. אם עוצרים רגע ונזכרים שהם בעצם הכי חשובים ושהם גדלים כל כך מהר נבין שיש להתענג על כל רגע. ילדיסקו- הבלוג הכי שובב בסביבה מנסה לשנן לעצמו ולכם את זה בדיוק. יצירה, השראה, רעיונות והמלצות שיעשו לכם את ההבדל.



יום שלישי, 8 בדצמבר 2009

גרנולה להתעלף (מתכון קל ושווה)


גרנולה של סופר, קנויה עולה הרבה באה בכמות מצחיקה ותמיד יש משהו שאני לא אוהבת, יותר מידי צימוקים, פחות מידי פריכות, יבש מדי, רטוב מידי, אף לא חסר על מה להתלונן. תלונותי לא נפלו על אוזניים ערלות ואמא שלי נחלצה לעזרה. וכך קיבלתי מתכון +סטאג' בהכנת גרנולה. איזה עונג צרוף להתבונן בצנצנת הגרנולה הענקית שלי שהיא בדיוק, אבל בדיוק ! כמו שאני אוהבת. זה פשוט, זה קל זה בריא שאפשר למות ובעצם כל מה שממש צריך לשים לב זה להשגיח שלא ישרף בעת האפייה\קלייה (משמע, לערבב תדיר ולהיות עם היד על הדופק).

אני אישית אוהבת גרנולה בלי פירות יבשים והתחכמויות, פריכה וזהובה, לא מתוקה מידי, אתם תעשו מה שטוב לכם- זה כל היופי, תשימו בדיוק מה שאתם אוהבים ותאפו לרמת פריכות רצויה.

מה צריך:
לפי כוס מידה= 200 מ"ל

4 כוסות קווקר (לא אינסטנט!)
1 כוס סומסום
1 כוס קוקוס
1 כוס שבבי\פרוסות שקדים
2\1 כוס אגוזי מלך\ פקאן
2\1 כוס גרעיני חמניה
2\1 כוס גרעיני דלעת
2\1 כוס מים רותחים
2\1 כוס דבש או סילאן
2 כפות שמן רגיל
1 כפית תמצית וניל איכותית (הבדל במחיר ובטעם, שווה!)
2 שקיות סוכר וניל

* כמובן שתוכלו לשחק במינון ובתכולה של הגרנולה לפי טעמכם! אל פחד.


מה עושים:
*מחממים תנור על גובה נמוך, אצלי בתנור זה היה טורבו על 150-160 (והתנור שלי נחשב ל"חם") תכוונו את שלכם על חום נמוך בהתאם להכרתכם עם התנור שלכם, ולא חייב טורבו אם אין. הסוד טמון באפייה וייבוש על חום נמוך.

1. מערבבים את "היבשים" בקערה גדולה
2. על מגש אפייה רחב להניח נייר אפייה ועליו לצקת 2 כפות שמן ולשמן היטב.
3. ממיסים דבש עם מים רותחים ומוסיפים תמצית וניל.
4. יוצקים על תערובת היבשים, מערבבים היטב כך שכל היבשים יקבלו "מנה" מהרטוב המתוק הזה.
5. לשטח תערובת על המגש ולהכניס לתנור.
6. כל כ-5 -7 דקות לגשת לתנור, לערבב. כשמתחיל להזהיב ולהתייבש יש לשים לב שבעתיים.
7. בשלב מסויים, טוב פה צריך איזה רגש (ואני סומכת עליכם), יש להוריד את הטמפרטורה של התנור ל- 120 מעלות ולהמשיך בתהליך הייבוש, הווה אומר, לערבב ולהשגיח.
8. להוציא מהתנור ולצנן על רשת. לשמור בכלי אטום לאחר צינון מושלם.


איך אוכלים: יוגורט, חלב, עם פירות טריים, גרגרי פשתן, תגבור קורנפלקס אהוב, עם סילן\דבש. יאמי!

5 תגובות:

  1. yummy!
    i agree - the supermarket stuff is always a little off and usually either too sweet or too hard. this is perfect for my nessi - he loves granola (well, minus the nuts for him)
    thanks babe - will make!

    השבמחק
  2. תודה, אני אנסה.
    אבל, אם את בעניין של גרנולה - נסי את המתכון של דורעם גונט. לא הצלחתי להדביק קישור אבל המתכון מופיע בוואלה. (אני מחליפה את החמאה בשמן)
    מאז שנתקלתי במתכון שלו זה היחיד שאני עושה ואין אחד שלא מבקש עוד.
    ואם את בעניין של של גרונלה אישית יש את האתר המקסים של מייגרנולה - לא ניסיתי אבל נראה שווה ביותר.
    ובהזדמנות חגיגית זו שאני מגיבה, תודה על הבלוג המקסים.

    השבמחק
  3. רוני- מקווה שתנסי זה באמת יוצא מוצלח, למרות שבפעם השנייה שחכתי את עצמי והשחמתי מעט יותר מידי ויצא לא לטעמי. אוי הסטנדרטים הנוקשים.... נסי בטוח יאהב, נסי, כדאי, רק אל תהיי עפיפונית שכמוני ותשחימי יתר על המידה.
    אוריג'ינל ג'יטנה - בכייף ואהבה

    אנונימית יקרה- תודה על ההפניה הממומלצת, בנתיים יש לי סוס מנצח, ואומרים שלא כדאי להחליף אותם.... למרות שאם המתכון יראה שווה ויהיה לי כוח לנסות מבטיחה לעשות כן. את מייגרנולה אני מכירה, אבל עכשיו יש לי את המיי גרנולה של עצמי- ללא ספק הכי כייפי שיש ותודה רבה על המחמאה, הכי כייף בעולם לשמוע.

    ניצה - שמחה שאהבת, נשיקות ויום נהדר.

    השבמחק

Related Posts with Thumbnails