הורות יצירתית שמאמינה בילדים

לא פשוט בתקופה של היום לגדל אותם ולזכור תוך כדי, להנות מכל רגע. אם עוצרים רגע ונזכרים שהם בעצם הכי חשובים ושהם גדלים כל כך מהר נבין שיש להתענג על כל רגע. ילדיסקו- הבלוג הכי שובב בסביבה מנסה לשנן לעצמו ולכם את זה בדיוק. יצירה, השראה, רעיונות והמלצות שיעשו לכם את ההבדל.



יום שבת, 3 באפריל 2010

תובנות פסח ומתכון לעוגה שוקולדית טעימה ונטולת גלוטן


פעם, לא כזה מזמן, שנאתי את פסח. אין חמץ (אהבת חיי), יש בלגן, לחץ, פקקים ועומס ריגשי בכל מקום ובעיקר- אין חמץ. אף פעם לא שמרתי בענין החמץ, זה ממש לא עניין אותי, להפך הייתי עוסקת במלאכת האגירה במרץ, עורמת פיתות ולחמים במקפיא ומגירה זיעה קרה רק מהמחשבה על אי ספיקת חמץ. מיסטר ג' - החצי שלי, שומר. ומזה שנתיים כאות סולידריות ומחוות אישות טובה, משנה שעברה אני משתדלת לשמור. זותומרת שנה שעברה עלה לי כמעט בדם פלוס פזילות לסטש של החמץ. השנה לא, זה כבר לא למענו, זה דיי בזכותו.

אני באה לפסח הזה מפוכחת וסלחנית יותר. אז אין חמץ, נהפוך הוא, נביא אותה ביצירתי נפסע אל זרועותיו בניגון חיובי. הפסח הזה בא עלי בהבטים של בריא, נסיוני, מעיז, מאתגר: איטריות אורז, קמחים אלטרנטיביים, הרבה יותר מבושל ושאר יצירות קולינאריות. בעצם למה לא, הפסח הזה הוא ה-הזדמנות לנקות את הגוף מעומסי הגלוטן. אז היו חכמים שאמרו ממזמן להביט בצד המלא של הכוס, הפסח הזה אני מיישמת, על אמת. כך יצא שבמקום להחמיץ פרצוף לקראת בואו ולהכנס לסטרס, אני מנסה להתמודד איתו ביצירתיות וקבלה. הפסח הזה כולי רוחניות ובגרות אישית.

כעת למתכון טעים, פשוט ונטול חמץ. כמובן שכמו תמיד, כדאי לשלב את הסו- שף הקטן שלכם. עיניני מטבח הם תמיד עילה לזמן משותף וכייפי. לא לפספס.

מתכון לעוגת שוקולד טעימה בעליל ונטולת גלוטן (כשר לפסח)

יש לציין שהיא במקור עוגה "רגילה" לחלוטין ויש במתכון המקורי 1 כוס קמח תופח. היה המקרה ובאחת האפיות בעודי לוקה בטמטמת הריון מתקדמת, נשכחה ממני הכוס הארורה ויצאה לי עוגה מצ'וקמצק למראה אבל מה טעימה. וכך נולדה הגירסה של עוגת הפסח. מטעויות לומדים :-)

  • העוגה יוצאת לחה וטעימה, פאדג'ית, נמוכה ולא הכי חתיכית (לא משהו שקרם\קצפת\ גאנש, לא יכולו לחפות עליו)
  • לאחר הוצאת העוגה מהתנור היא מאבדת גובה, לא להיבהל, זה חלק מהעניין. לא כל כך יפה- אמרנו, אבל מחפה בטעם.
  • אם תרצו בכל זאת עוגה עם גלוטן, תוסיפו 1 כוס קמח תופח בהדרגה תוך כדי עירבול, בשלב שבו שתי הבלילות אוחדו.
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומכינים את התבנית בהיכון
2. מפרידים 5 ביצים לחלבון וחלמון
3. ממיסים במיקרו בקערת זכוכית (או בבאן מארי) :

150 גר שוקולד מריר
200 גר' חמאה נטולת מלח
5 כפות קקאו
5 כפות מים \חלב
5 כפות סוכר
1 כף ברנדי
4. מוסיפים את החלמונים בהדרגה, תוך כדי עירבוב אל בלילת השוקולד

5. בקערה נפרדת מקציפים :
4\3 כוס סוכר + 5 חלבונים - עד קבלת קצף נוקשה ויציב.
6. כעת מקפלים את התערובת ה"חומה" אל התערובת הלבנה.
(הטריק בקיפול הוא "להקריב" מעט מבלילה החומה ופשוט לערבב עם הלבנה, כך יוצרים מעין איחוד או איפוס בין שתי הבלילות בעלות המרקמים השונים ואז את שאר הבלילה החומה מוסיפים בהדרגה תוך תנועת קיפול. הבנתם? יופי, לא הבנתם, תקפלו איך שיוצא לכם, גם כך יהיה בסדר)
7. יוצקים את הבלילה אל תבנית (אני השתמשתי בתבנית עגולה קוטר 26 ס"מ + 9 קאפקייקס), אופים בחום של 170 מעלות, לעוגה לקח כ- 45 דק' או עד שהקיסם יצא ללא פירורים לחים.

5 תגובות:

  1. וואה...זה נראה טוב! אצלנו אני דירדרתי את הצד השני לא לשמור. (אבוי).

    השבמחק
  2. תודה על המתכון! גם עטיפת העיתון משגעת!

    השבמחק
  3. זה ממש טעים, אפילו טעים יותר -יום אחרי. אגב ניסיתי את אותו המתכון , יומיים אחרי עם 1 כוס (של 200 מל) קמח תופח כשר (!) יצא סבבה לחלוטין.

    השבמחק
  4. נשמע טעים מאד - אני אנסה
    (נראה לי שבשלב 4 זה אמור להיות ה-חלמונים, לא חלבונים כי את השניים מקציפים בנפרד.. נכון?)

    השבמחק
  5. אסתי - תבורכי, אכן זו הייתה טעות והיא תוקנה. תודה לך יקירה.

    השבמחק

Related Posts with Thumbnails