הורות יצירתית שמאמינה בילדים

לא פשוט בתקופה של היום לגדל אותם ולזכור תוך כדי, להנות מכל רגע. אם עוצרים רגע ונזכרים שהם בעצם הכי חשובים ושהם גדלים כל כך מהר נבין שיש להתענג על כל רגע. ילדיסקו- הבלוג הכי שובב בסביבה מנסה לשנן לעצמו ולכם את זה בדיוק. יצירה, השראה, רעיונות והמלצות שיעשו לכם את ההבדל.



יום שישי, 16 ביולי 2010

מתכון לעוגת זברה טעימה - delicious zebra cake recipe


כשנתקלתי לראשונה בעוגת זברה התפעלתי. כן, מעט פרובינציאלי מצידי, אבל ככה זה כשגדלים בשנות ה-80 וטייפ דרבל-קסט זה העילוי הטכנולוגי. בגדול זו וריאציה של מעגלים לעוגת השיש, זה הכל. אבל תודו שזה מגניב אחרי ולמרות הכל.

נתחיל ונאמר ששלי לא יצאה כזו מהממת [ אהממ. אני עדינה עם עצמי... . קאט - עכשיו נעבור לאגף ההסברים, התרוצים וההתנערות מאחריות לוואנאבי הזבראי שלי]. שכן, במקור על העוגה היפה הזו להראות כמו העוגה של זאתי (שאני חותמת שהיא הכינה את העוגה ללא שום זאטוטה שדרשה וקיבלה: פטל, סרט ב- DVD, להזמין חבר, ולפספס את השירותים ולהחליף בגדים חמש פעמים בעוד אחיה התינוק בן 6 חודשים צווח את נשמתו בלול). זהו אמרתי את זה, ניקיתי עצמי וכעת נסור למתכון. למען הסדר הטוב, ראוי לציין כי מדובר בעוגה טעימה להחריד, אוורירית מעודנת ומענגת ליד כל ספל קפה או תה. זברלישס.


עוגת זברה טעימה - מתכון בחוש שווה וקל (שמרשים אחרים)


עוגה אוורירית, טעימה שרק מערבבים (לא צריך ת'קיצן איד)

אני ישר מכפילה את הכמות, שיהיה לי נוח לעבוד ועם מה שנשאר מביאים אותה בקאפקייקס חמדמדים, שתמיד אפשר להקפיא


דברים שצריך:

תבנית טבעת מתפרקת בקוטר 20 ס"מ

1 כוס סוכר

2 ביצים

2\1 כוס שמן

4\1 כוס שמנת מתוקה

1 שמנת רגילה 9%

4\1 כוס חלב

2\1 1 כוסות קמח תופח

2\1 כפית אבקת סודה לשתיה

2\1 כפית תמצית וניל איכותית

100 גר' שוקולד מומס בבאן מארי או במיקרו (שלא יגיע למצב מבעבע)


אופן הכנה:

בקערה בוחשים מעט ולמצב אחיד :שמן, סוכר , ביצים.
מוסיפים: שמנת רגילה, שמנת מתוקה, חלב, וניל - בוחשים מעט. אם אתם תוהים מה הקטע עם הבחישות המדודות, אז דעו לכם שאומרים שבחישה מרובה יוצרת עוגה כבדה. אל תאמרו לא ידעת.
בקערה נפרדת מערבבים את "היבשים": קמח וסודה לשתיה ומוסיפים לקערה עם הנוזלים. לערבב מינימלי, עד שאין גושים ולהפסיק.
מפרידים את כמות הבלילה לשתיים. לאחת מהקערות מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

תוכלו לראות את השלבים (הפוטוגנים) להכנת עוגת הזברה - כאן וגם כאן

כעת מתחילים לצקת כמות קטנה מהבלילה, כל פעם צבע אחר, אל מרכז התבנית. כדאי להשתמש בקערות עם פיה מובנית בשפה, דבר אשר מקל מאוד על המלאכה.

לאט לאט תבחינו איך כל פעם, כמות הבלילה שהתווספה "דוחפת" את הקודמת לה ונוצרות מעין טבעות של חום- לבן. זה מה שיוצר את אפקט הזברה המרגש.

אופים על חום 170 מעלות עד שקיסם יוצא יבש והעודה זהבהבה.
שיהיה לכם סוף שבוע מוצלח ושמח וזברלישס

6 תגובות:

  1. הי
    1/2 כף או כפית אבקת סודה לשתייה?
    תודה על המתכון

    השבמחק
  2. יופייייייייייי :)
    שבת שלום

    השבמחק
  3. שבת שלום
    יופי של ג'ונגל בעוגה ...קצת לרענן את עוגת השיש הרגילה רעיון מקסים , תודה !!!
    מיכל

    השבמחק
  4. היא נראית מעולה!!! תודה רבה :):):)

    השבמחק
  5. הי דורית, סליחה, מדובר בחצי כפית, תוקן במתכון גם :) שבת שלום

    השבמחק
  6. איזה מתכון מושך! ממש מגניב (כן, עוד אחת שבשנות השמונים חשבה שדאבל קאסט זה הכי)
    אין לי את המצרכים בבית, אחרת הייתי קופצת ראש בעזרת שני הסו שף שלי.
    תודה על הלינקים והשיתוף! שבת שלום לך

    השבמחק

Related Posts with Thumbnails