
כשנתקלתי לראשונה בעוגת זברה התפעלתי. כן, מעט פרובינציאלי מצידי, אבל ככה זה כשגדלים בשנות ה-80 וטייפ דרבל-קסט זה העילוי הטכנולוגי. בגדול זו וריאציה של מעגלים לעוגת השיש, זה הכל. אבל תודו שזה מגניב אחרי ולמרות הכל.
נתחיל ונאמר ששלי לא יצאה כזו מהממת [ אהממ. אני עדינה עם עצמי... . קאט - עכשיו נעבור לאגף ההסברים, התרוצים וההתנערות מאחריות לוואנאבי הזבראי שלי]. שכן, במקור על העוגה היפה הזו להראות כמו העוגה של זאתי (שאני חותמת שהיא הכינה את העוגה ללא שום זאטוטה שדרשה וקיבלה: פטל, סרט ב- DVD, להזמין חבר, ולפספס את השירותים ולהחליף בגדים חמש פעמים בעוד אחיה התינוק בן 6 חודשים צווח את נשמתו בלול). זהו אמרתי את זה, ניקיתי עצמי וכעת נסור למתכון. למען הסדר הטוב, ראוי לציין כי מדובר בעוגה טעימה להחריד, אוורירית מעודנת ומענגת ליד כל ספל קפה או תה. זברלישס.
עוגת זברה טעימה - מתכון בחוש שווה וקל (שמרשים אחרים)
עוגה אוורירית, טעימה שרק מערבבים (לא צריך ת'קיצן איד)
אני ישר מכפילה את הכמות, שיהיה לי נוח לעבוד ועם מה שנשאר מביאים אותה בקאפקייקס חמדמדים, שתמיד אפשר להקפיא
דברים שצריך:
תבנית טבעת מתפרקת בקוטר 20 ס"מ
1 כוס סוכר
2 ביצים
2\1 כוס שמן
4\1 כוס שמנת מתוקה
1 שמנת רגילה 9%
4\1 כוס חלב
2\1 1 כוסות קמח תופח
2\1 כפית אבקת סודה לשתיה
2\1 כפית תמצית וניל איכותית
100 גר' שוקולד מומס בבאן מארי או במיקרו (שלא יגיע למצב מבעבע)
אופן הכנה:
בקערה בוחשים מעט ולמצב אחיד :שמן, סוכר , ביצים.
מוסיפים: שמנת רגילה, שמנת מתוקה, חלב, וניל - בוחשים מעט. אם אתם תוהים מה הקטע עם הבחישות המדודות, אז דעו לכם שאומרים שבחישה מרובה יוצרת עוגה כבדה. אל תאמרו לא ידעת.
בקערה נפרדת מערבבים את "היבשים": קמח וסודה לשתיה ומוסיפים לקערה עם הנוזלים. לערבב מינימלי, עד שאין גושים ולהפסיק.
מפרידים את כמות הבלילה לשתיים. לאחת מהקערות מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
כעת מתחילים לצקת כמות קטנה מהבלילה, כל פעם צבע אחר, אל מרכז התבנית. כדאי להשתמש בקערות עם פיה מובנית בשפה, דבר אשר מקל מאוד על המלאכה.
לאט לאט תבחינו איך כל פעם, כמות הבלילה שהתווספה "דוחפת" את הקודמת לה ונוצרות מעין טבעות של חום- לבן. זה מה שיוצר את אפקט הזברה המרגש.
אופים על חום 170 מעלות עד שקיסם יוצא יבש והעודה זהבהבה.
שיהיה לכם סוף שבוע מוצלח ושמח וזברלישס
הי
השבמחק1/2 כף או כפית אבקת סודה לשתייה?
תודה על המתכון
יופייייייייייי :)
השבמחקשבת שלום
שבת שלום
השבמחקיופי של ג'ונגל בעוגה ...קצת לרענן את עוגת השיש הרגילה רעיון מקסים , תודה !!!
מיכל
היא נראית מעולה!!! תודה רבה :):):)
השבמחקהי דורית, סליחה, מדובר בחצי כפית, תוקן במתכון גם :) שבת שלום
השבמחקאיזה מתכון מושך! ממש מגניב (כן, עוד אחת שבשנות השמונים חשבה שדאבל קאסט זה הכי)
השבמחקאין לי את המצרכים בבית, אחרת הייתי קופצת ראש בעזרת שני הסו שף שלי.
תודה על הלינקים והשיתוף! שבת שלום לך