הורות יצירתית שמאמינה בילדים

לא פשוט בתקופה של היום לגדל אותם ולזכור תוך כדי, להנות מכל רגע. אם עוצרים רגע ונזכרים שהם בעצם הכי חשובים ושהם גדלים כל כך מהר נבין שיש להתענג על כל רגע. ילדיסקו- הבלוג הכי שובב בסביבה מנסה לשנן לעצמו ולכם את זה בדיוק. יצירה, השראה, רעיונות והמלצות שיעשו לכם את ההבדל.



יום שלישי, 31 באוגוסט 2010

שקית אוכל רב פעמית ומתכון לחטיף קטן ששוה לנסות (edourable)



דרוש מתכון קליל באדפטציה ישראלית

זה פשוט מצטלם נהדר, החטיף האמריקאי הזה. אני לא בטוחה שמתחשק לי על המרכיבים שהכותבת מציעה, אבל דיי בטוחה שעם הקרקר-עוגייה הנכון, הסלייס של הפרי והקרם הנכון מתקבל מעדן נפלא. עכשיו רק צריך למצוא את האדפטציה הקלה (!) והטעימה להנפיק את היפיופים הללו. יש מתנדב בקהל?



שקיות אוכל רב פעמית של Edurable


נכון שזה הכי קל לשלוף עוד שקית ולהכניס לתוכה את האכל, אבל מי שטרם עבר לאופציית קופסאות האוכל או לשקיות רב פעמיות, מפסיד פעמיים. מפסיד את הפריוויליגיה לשמירה על עתיד טיפה יותר טוב ועל שלל מוצרים מגניבים שישנם בחוץ ורק מחכים לך. וכן, גם שקיות מתכלות שהפציעו לאחרונה, לא אמורת לתת מענה הולם עד הסוף, הם רק מתפוררות לאלפי חלקיקים שאינם מתכלים. כך שאל תתנו למצפון שלכם לנוח כשאתם רואים את המילה "שקית מתכלה".

אחד מהמוצרים היותר חכמים באים מבית היוצר edurable - סטודיו לעיצוב אקולוגי של טל רונן. אריזת הכריכים הרב פעמית שנרקחה בראשה של טל רונן מביאה פיתרון מעשי, פרקטי, נוח וידידותי לסביבה. מדובר באחד הפתרונות המגניבים ביותר שסנדוויצאים זקוקים לו: שקית שהיא למעשה מעין מעטפת חכמה לכריך. היא מתאימה עצמה לכל גודל כריך, לא תופסת מקום מיותר, מונעת נזילות והתפרקויות ויתרה מכך, היא מאפשרת לאכול גם כשהידים לא הכי נקייות ועדיין לשמור על הגיינה. ולו רק מעצם העובדה שניתן לאחוז את הכריך כשהוא נתון במעטפת ללא מגע ישיר עם הידים. שהרי לא בהכרח שהקטנים שלנו זוכרים שטוף ידים לפני הארוחה בבית הספר. מחוכם!

7 תגובות:

  1. זה נראה יפה מאוד, אבל המרכיבים שם לא הכי בריאים... מדובר על קרקרים שמרוחים ב - גבינת שמנת, או גבינת שמנת מעורבבת עם ריבה (?...), או חמאת בוטנים, או תערובת של חמאת בוטנים וממרח מרשמלו (אוי, הסוכר, הסוכר...), ועליהם פרוסת פרי. לחילופין היא מציעה להניח את הפרי כמו שהוא ולזלף למעלה מעט דבש.
    בקיצור - נראה יפה מאוד אבל לא נשמע טעים במיוחד... לפחות אצלנו בבית אין סיכוי שזה יילך... :-)

    השבמחק
  2. הי חתולי
    בגלל שזה נראה כל כך יפה זה מצית את החשק. יפה תירגמת את המרכיבים שהיא כתבה, וממש כמוני - לא מתחשק לך על ההרכב האמריקאי שהיא מציעה. לכן הועלתה השאלה\בקשה , לאדפטציה ישראלית (דהיינו קלילה יותר, עם מרכיבים "מקומיים" להתאמה לחיך הישראלי). העיקר שיהיה יום ראשון מוצלח.

    השבמחק
  3. אצלנו לארוחת עשר לא תמיד אוהבים כריך אלא מעדיפים חביתה/ביצה, משולש/מקל גבינה, ירקות ופירות חתוכים(כולל זיתים), פיצה מאתמול, סלט פסטה... אז אין תחליף לקופסאות הפלסטיק (שגם שומרות שלא יימעך בתיק כי ידוע שמעוך זה לא טעים) ורצוי קופסאות עם חלוקה פנימית כדי שהזה לא יגע בהוא, כמובן.
    אני מפנטזת על קופסאות בנטו סטייליסטיות אבל מסתפקת בינתיים בקופסאות מהחנות של הכל ב-$

    השבמחק
  4. ולגבי המתכון - קרקר חיטה מלאה /דגנים (לשים לב שלא יכיל סולפיט. יש גם אובלטים אורגניים מעולים של ליב בלי שומן מוקשה), עליו גבינה לבנה או שמנת חמוצה עם תות או ממרח תמרים עם בננה או ממרח שקדים ("שקדיה") עם אגס או חמאת בוטנים טבעית (כמו של R&D) עם בננה או תפוח או ממרח תמרים עם תפוח או קצת דבש עם תפוח - לגדולים יותר (מעל גיל 5) אפשר לשלב גם אגוזי מלך.

    השבמחק
  5. לפי הבנתי מדובר בכמויות קטנות של גבינת שמנת וכל שאר ה"טובין" שהיא מזכירה. אז זה לא נורא כל כך.

    הצעה לאימוץ ישראלי:
    מיני פנקייקס (10 דק' הכנה) ועליהם מעט ריקוטה 5% וקוביות קטנטנות של פירות. אפשר לזלף קצת דבש או מייפל אם ממש חייבים. או פשוט לפזר מלמעלה מעט סוכר דמררה.
    ואת כל העסק הזה אפשר פשוט להעמיס גם על פתי בר חמאה פשוט.

    השבמחק
  6. אז אצלנו זה כבר מתכון עתיק שנים... הפנקייקים שלנו הפכו להיות טעימים ובריאים, קמח מלא במקום לבן, סוכר חום, מתובל בקצת קצת קינמון. וזה הולך ככה: במקום לעשות פנקייקים גדולים, עושים אותם קטנים, בכמות כפית, כגודל הקרקר המצולם, גודל שמתאים לידיים קטנטנות. מורחים פנקייקון בדבש / סילאן / מייפל, עליו פרוסת בננה או פרוסת תפוח (מעולה כקינוח לראש השנה עם דבש ותפוח וגם קצת קינמון מעל!), או פרוסת קיוי, או תות, בקיצור, מה שיש בעונה וטעים. על כל ההסנדויץ' הזה סוגרים בעוד פנקייקון קטן. אצלנו קוראים להם "פנקייקונים" והם נחטפים, גם ע"י אנשים גדולים... קצת עבודה אבל שווה כל ביס. (טיפ קטן ונוסף - לטבול כל פנקייקון מרוח בקוקוס! משדרג בטירוף!).

    השבמחק
  7. אצלינו בבית הספר יש הפסקת אוכל ויש "הפסקת טעימה" שאנחנו מחפשים עבורה דברים כאלה, אבל שנוח לנייד -- החטיף הזה לא ממש יישמר למטרה הזו (אותה בעיה עם הרשומה של אתמול-- נראה לי יפה ומושקע אבל כל כך מסורבל לשלוח את זה עם הילדון לבית הספר..)

    השבמחק

Related Posts with Thumbnails